2018. március 12., hétfő

"Édes élet" - Pályázatok a digitális témahétre

Kedves Diákok! Iskolánk humán munkaközössége az alábbi pályázatokat hirdeti meg digitális témahetünkre (április 9-13.):

1. Alkotói pályázat
Ha varázslatos módon találkozik Benned a csokoládé iránti lelkesedés és az alkotás vágya, nem kell mást tenned, mint hagyni, hogy e kettő összefonódásából műalkotás szülessen.
Tehát írj olyan verset, novellát, dalszöveget, készíts képes forgatókönyvet vagy reklámfilmet, mely témájában a csokoládéhoz kapcsolódik!
Törj ki a hétköznapok fogságából, ringatózz a csoki és az alkotás öröme nyújtotta szabadságban, mámorban és élvezetben! :-) 

2. A csokoládé története
Kutasd fel egy-egy termék történetét, készülj fel el egy 5-6 perces előadásra arról, mitől és hogyan lett híres, népszerű! (Az anyagot két formátumban kérjük leadni: PowerPoint és Word.)
Néhány lehetséges téma:
– Táblás csokoládék: a Kádár-korszak slágerei ( Boci,Piros mogyorós, Tibi),
Sport szelet, Balaton szelet, Konyakmeggy, csokis nápolyik stb.
– A világ híres márkái: Mars, Twix, Toblerone, Belga Praliné, Richard Donnelly Fine Chocolates, Richart, Puccini Bomboni, Valrhona, Godiva Chocolatier, Norman Love Confections, Scharffen Berger Chocolate Maker, Vosges Haut-Chocolat, Teuscher, stb.

3. Csokoládét népszerűsítő audiovizuális reklámfilm hatáskeltő eszközeinek elemzése
Vizsgálj meg egy szabadon választott reklámfilmet a hatáskeltés szempontjából! A befolyásolásnak milyen szöveges (szlogen, kulcsszavak, stb.), drámai (történet, szereplők, stb.), képi (kamera, vágás, szín, stb.) és zenei összetevőit használja, s hogyan? 
Munkádhoz, segítségként, szempontokat a www.tudasbazis.sulinet.hu-n, (Reklám menüpontban) találsz.
Terjedelem: kb. 2-3 A/4-es oldal.

4. A csokoládé motívuma az irodalomban
Keress egy irodalmi művet, mesét; melyben a csokoládé motívuma megjelenik, s mutasd be digitális prezentáció keretében minimum 5, maximum 10 dia terjedelemben. (Az előadás anyagát két formátumban kérjük leadni: PowerPoint és Word)


Fontos tudnivalók:
A szöveges pályamunkák formai követelményeiegy oldal kb. 2.000 karakter, szóköz nélkül. Betűtípus: Times New Roman. Betűméret: 12 (a címek 14-es betűméretben). Sorköz: 1,5 cm. Margók: alsó, felső, jobb: 2,5 cm, bal: 3,5 cm. Igazítás: sorkizárt. Oldalszám: a lap alján.
•A beadás határideje: 2018. április 6. 10 óra.
•A pályaműveket a következő címre küldjétek: farkasne.bekes.rita@gmail.com!
A file címe a nevedet, osztályodat és a pályázat sorszámát (1-4.) tartalmazza! Ezeket az adatokat tüntesd fel a pályamunka elején is!
•A munka során felmerülő kérdéseitekkel forduljatok Farkasné Bekes Rita tanárnőhöz!
A legjobb pályamunkákat a Kalocsai Szent István Gimnázium Tanulóifjúságáért Alapítvány jutalomban részesíti!
Jó munkát kívánunk Nektek!

Felhasznált fotók: www.hazipatika.com és www.napidoktor.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése