2017. november 20., hétfő

"Vigyázz, kész, sport! '17" – Gimiseink a sikeres sportrendezvényről

„Vigyázz, kész, sport” címmel a kalocsaGyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) idén is megszervezte a városban a sportnapot. A rendezvényen a kalocsai ovisok, általános és középiskolások, valamint a röplabda és a teremfoci iránt érdeklődő önkéntes csapatok vettek részt november 17-én. A program a reggeli óráktól másnap hajnalig tartott. sport jegyében eltöltött nap idén is tele volt jókedvvel, sok mozgással és versengéssel  estére pedig a lelátó is zsúfolásig megtelt. büszkén mondhatjuk, hogy a rendezvény sikerén gimiseink is sokat dolgoztak!
2017-es Vigyáz, kész, sportról a szervező GYIÖK képviseletében a kalocsai diákpolgármesterrel,  Kovács Bertillával (12. B) osztály- és (a röpiben) csapattársa Musza Olívia beszélgetett. A fotókat Kovács Bertilla, Korsós Nóri (12. B) és Török Luca (12. C) készítették.


M. O.: - Mennyi idő kellett ahhoz, hogy megszervezzétek ezt a sportnapot 
K. B.: - Régebben teljesen máshogy épült fel a sportnap, így több időt is igényelt a szervezése. Eddig októberben volt az a bizonyos két nap, ami alatt az évszámnak megfelelő percet sportoltunk. Ehhez már szeptemberben el kellett kezdeni a dolgokat. Tavalytól redukáltuk négy sportágra a rendezvényt, így bőven elég elkezdeni október elején-, közepén a szervezést.

M. O.:- Mint diákpolgármesterre, ilyenkor sok munka szakad rád?
K. B.: - Nem mondanám, hogy olyan hatalmas feladatokat kellene megoldanom – lényegében én is ugyanazt csinálom, mint a többiek (a képviselők), csak jobban oda kell figyelnem a dolgokra, jobban át kell látnom őket. Nyilván egy ilyen nagyszabású rendezvénynél több a munka!

M. O.: - Hogy nézett ki a pénteki napod? Fáradtan estél haza az éjszakai fociról hajnalban?
K. B.: - Az ovitorna 9:30-kor kezdődött, ami azt jelentette, hogy mi már 8:45-kor ott voltunk a helyszínen és berendezkedtünk. Egészen 14:00-ig tartottak a programok, utána volt egy kis pihenő ... Volt pár dolog a délután folyamán, amit el kellett intéznem, tehát úgy a tényleges idő a pihenésre maximum fél óra volt. Az éjszakai foci pedig nagyon szuperül ment! Reggel 6-ra terveztük az utolsó meccset, de olyan jól "haladtak" az összecsapások, hogy fél 6-ra már itthon voltam, és még a csarnokban is kitakarítottunk magunk után –  nagyjából (nevet)!

M. O.: - Ha jól tudom, már két éve, hogy a sportágak számat lecsökkentettétek. Tehát ovitorna, gyerekfoci, röplabda és éjszakai foci van ma listán. Miért történt ez így? 
K. B.: - Erre a változásra azért volt szükség, mert azt vettük észre, hogy ezekre a játékokra van valódi érdeklődés. Szerintem így mindenkinek jobb!

M. O.: - Mik az idei tapasztalataid? Sikeres volt-e a sportnapotok: meg tudtátok mozgatni a diákokat?
K. B.: - Én nagyon elégedett vagyok (mosolyog)! Minden rendezvény elején kitűzök egy célt, hogy hány csapatot szeretnék, hogy nevezzen. Idén bőven elértük azt a számot, minden sportágban: 120 ovissal tornáztunk, a gyerekfocira és a röpire 8-8, az éjszakai focira pedig 14 csapat nevezett (átlagban 6-8 fővel)! Az ovitornán pedig voltak pedagógusok is. – A résztvevők közül is többen mondták, hogy nagyon jól érezték magukat.M. O.: - Ha ki kellene emelni a legjobb részét a napnak, a legjobb pillanatot, amit átéltél az idei Vigyázz, kész, sporton, akkor mi lenne az?
K. B.: - Nekem személy szerint az éjszakai foci a hatalmas kedvencem! Hihetetlen hangulat van! A lelátó tele van emberekkel, akik csak nézni jönnek és ez hatalmas erőt ad még hajnali 3-kor is, hogy folytassuk a játékot!

Röpicsapatunk első sorában
a riporter és a riportalany:
Musza Olívia és Kovács Bertilla

M. O.: - Ugye, Neked mint diákpolgármesternek ez volt az utolsó sportnapod ... Hogy érzed, jó döntés volt anno ezt a feladatkört elvállalni? Milyen élményeket, tapasztalatokat szereztél?
K. B.: - Egész pontosan: ez a 7. évem a GYIÖK-ben. Voltam képviselő, segítő, majd megint képviselő és most diákpolgármester. Nagyon örülök, hogy annak idején így döntöttem! Sokat tanultam közben, sok emlékkel és tapasztalattal gyarapodtam. Annak örülök a legjobban, hogy nagyszerű emberekkel dolgozhattam, ill. még (4 hónapig) dolgozhatok együtt!
Eredmények (folyamatosan bővül) 
- éjszakai foci: 1. Stadler, 2. AZTA, 3. Satu Mare
- középiskolai ropi: 1. Szkvad, 2. Girls' Power, 3. Srányek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése