2017. szeptember 26., kedd

Aktuális programok és pályázatok

„Holt költők a társaságunkban”  

Kalocsai Kortárs Művészeti Klub, 2017. 09. 29., péntek este hat óra.
A Városháza Tomori utcai hátsó bejárata mellől megközelíthető, alagsori helyiségbe berendezett, pezsgő kulturális életéről ismert klubban e hétvégén a magyar irodalomé lesz a főszerep. A (felolvasó) est szervezője - vezetője: Németh Sándor, közreműködik - többek közt - Szabó Mirjam Noémi és  Szabó Tirza RebekaForrás: Vörös István, www.koronaradio.huSzabó Magda: AbigélA Zene Világnapja

 


Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny

   A verseny meghirdetője a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara. A verseny célja: e tudományágak képviseletével segíteni és ösztönözni az értelmiségi pályára készülő középiskolások pályaválasztását.
   Verseny 11–12. évfolyamos diákoknak - angol, magyar irodalom, kommunikáció, történelem tantárgyakból.
   Nevezni 2017. szeptember 15. és 2017. október 15. között lehet.
   Díjazás: a döntőbe jutott tanulók oklevelet kapnak, az első három helyezett értékes pénzjutalomban részesül. 1. díj: 150000 Ft, 2. díj: 100000 Ft, 3. díj: 75000 Ft
   A versenykiírás, ill. további részletek idekattintva olvashatóak.

MOL Tehetségtámogató Program Művészet-tudomány 

    A program a művészet vagy a tudományok területén tehetséges és eredményes fiatalok támogatását tűzte ki célul. A nyertes pályázók eszköztámogatásban vagy útiköltség-támogatásban részesülnek.
A pályázaton 10-18 éves magyarországi általános és középiskolás diákok, diákcsoportok, ifjúsági csoportok részére, amelyek országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség.
    Pályázhatnak:
- egyéni (vagy páros) pályázatot nyújthatnak be, akik
- rendelkeznek magyar állampolgársággal, állandó magyarországi lakhellyel és magyarországi közoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat
- 10. életévüket legalább ebben az évben betöltik vagy 18. életévüket legfeljebb 2017-ben töltik be, ill. 18. életévüket már betöltötték, de még középiskolás tanulók lesznek a 2017-2018-as tanévben és még nem tettek érettségit.
- csoportos pályázatot nyújthatnak be iskolai csapatok, csoportok (pl. színjátszó-kör, kórus, tudományos vetélkedősorozaton induló csapat, állandó szakköri csoport stb.).
   A pályázat benyújtási határideje (a postai bélyegző dátuma számít): 2017. szeptember 30.
   A versenykiírás, ill. további részletek idekattintva olvashatóak.

Jó szórakozást, ill. munkát kívánunk Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése