2017. március 5., vasárnap

Aktuális középiskolai irodalmi pályázatok

200 év – 200 üzenet Arany Jánosnak

"Üzenj Arany Jánosnak! Foglald össze egy maximum 200 leütéses SMS vagy chat üzenetben Arany János egy általad választott művét!" A tudnivalókért kattints ide!

Beküldési határidő: 2017. 03. 20.

Minden pályázó egy pályaművel nevezhet. "A legötletesebbnek tartott pályaművek halhatatlanná válnak a Petőfi Irodalmi Múzeum Önarckép álarcokban című emlékkiállításában." #Arany2017

"Írj a Letészem a lantot vagy az Epilógus című Arany-versből „Arany János-i” szellemességgel paródiát. Híres elődöd megszabta a szótagszámot, a versformát és a rímképletet is, melyet követned kell." Tudnivalók: itt!

Beküldési határidő: 2017. 03. 20.

"Minden pályázó egy pályaművel nevezhet. A legtalálóbb és legelmésebb verseket és alkotóikat több mint 15 perc hírnévvel jutalmazzuk, hiszen műveik – Arany János művei mellett – helyet kapnak a Petőfi Irodalmi Múzeum Önarckép álarcokban című emlékkiállításában."Fel! Dolgozás! SZERETNI MÉG – Országos középiskolai dalfeldolgozó pályázat 

"„Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó...”– így szól a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egyik kedvenc dala. És nálatok hogy szólna? Találjátok ki, és mutassátok meg mindenkinek!
Várjuk a SZERETNI MÉG című szám bármilyen formában történő, videóra rögzített feldolgozását!
Nincsenek műfaji megkötések. A videó tartalmazhatja a Szeretni még kórusváltozatát, egy szál gitáros, ritmushangszeres vagy billentyűs kísérettel előadott verzióját, rock- vagy akusztikus zenekari, opera- vagy bármilyen egyedi verziót…. A szövegnek az eredeti énekdallammal kell elhangoznia.
Nevezési díj nincs, a jelentkezés feltétele, hogy középiskolás korú (14-19 éves) diákok adják elő a dalt magyar nyelven.
A legjobban sikerült feldolgozásokat értékes díjakban részesítjük: Roland GO:KEYS szintetizátor; nagy értékű egzotikus Cserépváros kézihangszer-összeállítás, egy kétnapos osztálykirándulás költségeinek fedezése, 4 db heti bérlet a Sziget fesztiválra, 4 db heti bérlet a VOLT fesztiválra, egyéves állandó belépő a Müller Péter Sziámi AndFriends koncertjeire, a legjobban megszólaló zenekarnak stúdiófelvétel és lyric videóklip elkészítése és közzététele, valamint fellépési lehetőség a Müller Péter Sziámi AndFriends Sziget Fesztivált záró koncertjén." A tudnivalókért kattints ide! 

Beküldési határidő: 2017. 04. 30.


"„Jó volna szeretni még, bár nem tudjuk, hogy szeretni mért jó...”– így szól a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar egyik kedvenc dala. És nálatok hogy szólna? Találjátok ki, és mutassátok meg mindenkinek!Várjuk a SZERETNI MÉG című szám bármilyen formában történő, videóra rögzített feldolgozását!" Legyél te is Arany János!

"A feladat egy műfordítás-paródia görbe tükrének kiegyenesítése volna, vagyis Kálnoky László Shakespeare: XIX. Henrik című szövegének (lásd itt) magyarítása." A tudnivalók: idekattintva olvashatók.

Határidő: 2017. április 20.

Az első három helyezett pénzjutalomban részesül. A zsűri által legjobbnak talált fordítást bruttó 60.000 Ft-tal, a másod helyezettet bruttó 50.000 Ft-tal, a harmadikat bruttó 40.000 Ft-tal jutalmazzuk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése