2016. november 12., szombat

"Nem csalatkozánk!" Improvizációs-színjátékos vetélkedő Kecskeméten„A mi Katona Józsefünk” címmel, a névadó születésének 225. évfordulója alkalmából hirdetett 
megye középiskolás diákjai számára improvizációs-színjátékos vetélkedőt a Kecskeméti Katona József GimnáziumA  versenyen gimnáziumunkat a "Kaméleon"Kun Anasztázia, Török Luca és Szabó Ábel összetételű társulat képviselte, akik, a harmadik helyért végig nagy csatában, végül az ötödik helyezést szerezték meg. Díjunk - a jó hangulat és az értékes élmények mellett - a Katona József Színház előadására szóló színházjegyek. Gratulálunk, szépen helytálltatok - a legjobb nem kecskeméti csapatként! Az eseményről szóló tudósítást a hiros.hu oldalára kattintva olvashatod el!
A Katona dísztermében, november 12-én megrendezett versenyben három fős csapatok vettek részt. A vetélkedő első részében egy előre elkészített jelenetet kellett bemutatni, maximum 6 percben. Az előadásnak valamelyik Katona-dráma, vagy Katona József bármelyik írása alapján kellett készülnie. Mi a Bánk bán három jelenetét (Ottó, Melinda és Gertrudis vitáját az első szakaszból) dolgoztuk át. A második részben minden csoport improvizációs feladatokat oldott meg, melyek kapcsolódtak a drámaíróhoz is. A játékok hasonlóak voltak, mint a „Beugró” című televíziós produkcióban megismertek. A szöveges, némajátékos és mozgásos feladatokban a szakmai zsűri szintén a kreativitást, a találékonyságot és a jó csapatmunkát értékelte.Köszönjük a produkcióhoz nyújtott segítséget Kopasz Eriknek, Magony Martinnak és Bóka Ádámnak, valamint a vetélkedőn való részvételünk támogatását a KLIK Bajai Tankerületének, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtárnak, valamint Kalocsa Város Önkormányzatának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése