2016. szeptember 7., szerda

Keleti Sarolta: „Testi-lelki harmóniára törekszem!” (2. rész)

Keleti Saroltával készített beszélgetésünk második részében a Tanárnőt rendhagyó témákról kérdeztük. Tettük ezt abban a hiszemben, hogy Személye iránt érdeklődők nemcsak az óráira emlékeznek szívesen, hanem arra a könnyed eleganciára, egyéni stílusra is, ami megjelenését és fellépését jellemzi. 
Ő az a hölgy, aki mindig olyan szettet visel, amivel színében és stílusban harmonizál a táska, az ékszerek és kiegészítők. De ez nem minden: még a szemüvegtok is éppen illik a többi darabhoz! Keleti Saroltát mint t most a divatról, ideáljáról és a szépségápolás titkokról faggatjuk. 

- Gondolom, hogy az az Ön esetében is, az édesanyja  volt a legnagyobb hatással későbbi stílusára?
- Mindig ápolt volt, figyelt a megjelenésére és ezt én is átvettem. Édesanyám tanítóként jó kézügyességgel rendelkezett. Engem is megtanított kötni, horgolni, hímezni. Gyerekkoromban figyeltem, hogy varrogat és tervez ruhát és ezt a gyakorlatát én is átvettem: szabásminta alapján meg tudom tervezni a saját ruhámat.


- Szeret a divattal foglakozni…
- Nagyon szeretem a divatot, de azt vallom, hogy valami hiába divat, ha az tőlem idegen. Mindig a jó ízlés határán belül kell öltözködni! Kialakítottam a saját stílusomat, ami - korszakonként - változik. Most már csak azt szoktam nézni, milyen ruhát nem viselnék. Ha nem érzem jól magam az adott ruhában, akkor az egész napnak vége!


- Hogyan lehetne jellemezni Keleti Sarolta stílusát?
- Szeretem a franciás (én úgy mondom) stílust, ami elegáns, de mindig van benne valami "csavar". Minden harmonikus, de kell bele valami kis tárgy, ékszer, egy jó táska vagy cipő, ami különlegessé teszi (a ruhát). Szeretek tudatosan vásárolni, úgy választom ki a ruhákat, hogy pontosan tudom, mit mivel fogok hordani. Szeretek olyan darabokat venni, amiről tudom, hogy több más darabbal is kombinálható.


- Minden nőnek van egy kis „hóbortja”, gondolom Önnek is van olyan pl. kiegészítő, aminek nem tud ellenállni…
- A táskák és a cipők a gyengéim, illetve nagy bizsugyűjteményem is van. Az első ösztöndíjamnak több mint a felét egy iparművész által megtervezett és kivitelezett bőrnyakláncra költöttem. Így jár az ember, ha nem kérdezi meg, hogy mennyibe kerül. (Elmosolyodik.) Amúgy nemcsak vásárolok, de nagyon vigyázok is a holmiaimra. Jó, hogy van választékom, mert lehet variálni a megjelenést - azt hiszik talán, rólam, hogy mindig új ruhában vagyok, pedig nem, csak öt éve vettem azt utoljára elő.

- Sokan ismerik a gimis diákjai közül a „piros ruha legendáját”, vagyis, ha reggel ebben a színben jelent meg, biztosak lehettek az osztályok a dolgozatírásban...
- Ezt a sztorit én is csak utólag hallom.. Semmi szándékosság nem volt a színválasztásban! Kedvenc színem ugyanis a piros. Volt egy kedvenc piros kosztümöm, amit nem kellett vasalni, tehát amikor reggel fáradt voltam, azt vettem ki a szekrényemből. Mivel elég sok irodalom dolgozatot írattam, és sokszor nem volt kedvem vasalni, ez a kettő dolog találkozott és ebből születhetett a legenda.

- Sokáig derékig érő fekete haja volt…
- A mi ideálunk Koncz Zsuzsa volt. Én is olyan hajat szerettem volna. Nagyon sokáig hosszú hajam volt, de - az idő előrehaladtával - egyre rövidebb lett. A fodrászom mindig elmondja, hogy váltsunk egy kicsit, de félek, mert volt, aki úgy változtatott meg, hogy jó rövid lett a hajam. Úgy néztem ki, mint egy római légiós. Ezért az utóbbi időben megbeszéljük, hány centit vág belőle.


- Szerintem nem csak nekem a nőideálom Ön, hanem más fiatal és felnőtt nőnek is!
- Nagyon köszönöm! Szerencsés vagyok, mert jó géneket örököltem! A nagymamámnak volt egy a füveskönyve, amibe saját tapasztalatai alapján összegyűjtötte, hogy mivel kell mosni hajunkat, az arcunkat. Az uborkalé jót tesz az arcbőrünknek, fehéríti, elűzi pattanásokat, és vitaminnal is tele van. A szőlőmagolaj is nagyon hasznos. Minden héten szánok magamra egy napot, amikor egyedül vagyok, és akkor fölteszem ezeket a bőrápoló pakolásaimat

- A táplálkozásra is gondosan figyel?

- Nagyon sok fogyókúrát kipróbáltam már, de egyik sem hasznos. Inkább ügyelek a táplálkozásra, a lényeg a mértékletesség. Hetente egyszer tartok egy gyümölcsnapot.


- Az egészségtudatos életformához hozzátartozik a mozgás is, ezt is beiktatja az életébe?
- A mozgásnak ugyanolyan fontosnak kell lennie most is, mint aktív korszakban. Teszek is ez irányban lépéseket. Ha a lustaság nem diadalmaskodik, futok, kocogok, az otthoni szobakerékpárt használom. Egyre jobban kell figyelnem magamra. Testi-lelki harmóniára próbálok törekedni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése