2016. július 30., szombat

Iván Adri: "Nem fontos az, hogy ki vagyok, mennyire vagyok fáradt: amikor a függöny felgördül, már csak a karakterem van jelen"

Tavaly érettségizett diákunk, Iván Adrienn jelenleg a PTE ÁOK Gyógyszerésztudományi szak hallgatója.

"Mindig is érdekelt a színjátszás, és a színpadon való munka. Már általános iskolás koromban is többször szerepeltem ünnepi műsorokban, és ezt a tevékenységet folytattam a gimnáziumi éveim alatt is: csatlakoztam az iskola színjátszó köréhez, és három színdarabban - a Holdbéli csónakosban, a Szentivánéji álomban és A helység kalapácsában is - szerepeltem.
Tizenegyedikesként, osztályunkkal színpadra vittük saját írású karácsonyi műsoromat is. rendszeresen jelentem meg színpadon egy-egy darab, dal erejéig zongorával és gitárral is.

Részt vettem és veszek a „Beug-róka”, improvizációs dráma-szakkör életében is. Többször léptünk fel ezzel a társulattal szép sikerrel a gimnáziumban, Kalocsán, ill. a környékbeli iskolákban is, 
Végzős évemben hívtak meg a Kalocsai Thália Társulatba, mely akkor alakult újra, és szerepet kaptam az Acélmagnóliák című színdarabban. Ezt a művet már az első évben is sokszor és sok helyen bemutattuk, és reményeim szerint, még további előadások is lesznek.Ha lehetőség lesz rá, még sokáig szeretnék színpadon tevékenykedni, mert nagyon szeretem: különleges kapcsolat alakul ki nézők és az előadók között a játék során. S nincs két egyforma pillanat, egyforma előadás! Nem fontos az, hogy ki vagyok, mennyire vagyok fáradt: amikor a függöny felgördül, már csak a karakterem van jelen. Egyszerűen nem lehet szavakba önteni, hogy mit is jelent igazán azokon a bizonyos deszkákon állni! Nemcsák Károly mondja: „Egy előadás (...) nem arról szól, hogy a színészek bohóckodnak a színpadon; az egy kapcsolat a nézővel, egy közös játék, amit minden alkalommal tovább kell mélyíteni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése